Uncategorized

„Încrederea PSA în Marea Britanie este bine pentru viitor”

Întotdeauna primesc o lovitură de a merge la fabrici, în special atunci când există o veste grozavă de raportat. Așa că a fost fantastic să fii la fabrica Vauxhall din Luton – casă la producție de mașini din cauza 1905 – pentru a auzi că viitorul său a fost asigurat până la sfârșitul următorului deceniu cel puțin.
Publicitate – Articol scurt continuă mai jos

Noul proprietar Vauxhall/Opel, PSA, a dezvăluit investiții de aproximativ 100 de milioane de lire sterline pentru a dezvolta noua autoutilitară Vivaro în Bedfordshire, împreună cu profesionistul său Peugeot, precum și modelele de soră de expediere Citroen.
Alături de managerul PSA, Carlos Tavares, a fost secretarul companiei, Greg Clarke, expunând că guvernul britanic a tăiat în 9 milioane de lire sterline pentru a ajuta protejarea celor 1.400 de sarcini la Luton (cu mult mai mulți posibili) – bani bine cheltuiți în cartea mea.
Ceea ce m -a lovit, însă, este încrederea pe care PSA o are în capacitatea Regatului Unit de a dezvolta eficient mașini de înaltă calitate, chiar și cu Brexit atârnat peste noi.
Ceea ce m -a determinat să -l întreb pe Tavares despre uzina Vauxhall din Portul Ellesmere, precum și când putem auzi vești grozave despre asta. „Să facem niște matematici”, a spus el. „Astra actuală a fost introdusă în 2016. Un ciclu de proiectare de șapte ani ne duce la 2023. Deciziile în ceea ce privește alocările de produse cerința de a fi cu trei ani înainte de lansare, pentru a se asigura că va fi 2020”.
Bine, așa că iată câteva matematice pentru tine, domnule Tavares: Ellesmere Port are o capacitate de peste 200.000 de vehicule pe an. În prezent, face în jur de 92.000 – toate Astras, dintre care în jur de o a treia ședere în Marea Britanie. Peugeot, Citroen, precum și DS oferă aproximativ 140.000 de vehicule aici. Dacă jumătate dintre aceștia se află pe aceeași platformă EMP2 care, de asemenea, stă la baza Grandlandului lui Vauxhall, precum și acel nou Astra (și cel mai probabil Insignia, precum și altele), de ce să nu transforme Portul Ellesmere într-o plantă la nivel mondial pentru dreapta pentru dreapta -C -Mașini PSA?
Cu brandurile PSA pe un rol, precum și managerul pozitiv în Marea Britanie, asta are sens total, nu -i așa?
Sunteți de acord cu Steve? Să înțelegem gândul dvs. despre planurile de viitor ale PSA în Marea Britanie de mai jos …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *