Surpriză, întrucât Mercedes se vinde în Tesla Squide

Daimler-Benz a anunțat astăzi că și-a vândut participația la patru la sută în Tesla Motors, obținând un câștig financiar de 780 milioane dolari (485 milioane lire sterline) în acest proces. Compania susține însă că dezvoltarea unei game de mașini electrice Mercedes va continua să nu fie afectată.
Producătorul auto german susține că încearcă să -și construiască propria baterie de fabricare a bateriei în țara de origine. Prin urmare, deținerea acțiunilor la compania din California nu este „necesară pentru parteneriatul și cooperarea noastră”, potrivit lui Bodo Uebber, membru al consiliului de administrație Daimler, care a vorbit ieri cu The Wall Street Journal.
Daimler va continua să cumpere sisteme de baterii de la Tesla pentru viitoarea mașină electrică Mercedes B-Class B. Dar compania nu a declarat dacă va face același lucru pentru modelul său executiv hibrid de plug-in-uri C350 C350, precum și un salon de lux hibrid S-Class, care va fi scos la vânzare luna viitoare.
Publicitate – Articolul continuă mai jos

Când Daimler a achiziționat pentru prima dată acțiuni în 2009, Tesla a fost o firmă de pornire decisiv fragilă. Cu toate acestea, în ultimii cinci ani, s -a extins rapid, devenind un rival legitim pentru brandul Mercedes în unele sectoare, în special cu Salonul Model S Performance.
Însă participația de patru la sută a lui Mercedes a fost vândută într-un moment în care acțiunile Tesla par să fie în scădere, indicând posibil că vânzarea lui Daimler se datora preocupărilor financiare. Profitul de 485 milioane lire sterline sporește semnificativ poziția financiară a mărcii germane din 2014.
Crezi că Daimler a fost înțelept să -și vândă acțiunile în Tesla? Spuneți -ne în secțiunea de comentarii de mai jos …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *