Icon British F1 Vanwall se întoarce cu Reborn 1958 Racers

Historic Formula One Outfit Vanwall s-a întors și planifică o serie de continuare de șase curse, construite în aceeași specificație ca și Campionatul Mondial de Formula din 1958, câștigând VW 5 VW 5 VW 5 condus de marele Sir Stirling Moss.
Modelele de continuare vor fi alimentate de o versiune reprodusă a propriului motor de curse al lui Vanwall. Firma britanică și-a obținut planurile originale din anii 1950 și va reproduce în mod fidel unitatea sa de 2,5 litri cu patru cilindri, care va avea aceeași ieșire de 270 CP.

Omagiul nostru pentru legenda care este Sir Stirling Moss

Unitatea a fost proiectată în anii 1950 de un inginer de la Norton Motorcycle Company și, în esență, a fost patru motoare cu motociclete Manx cu un singur cilindru, cu un sistem de răcire partajat și un cap de cilindru personalizat. Motorul a fost introdus pentru sezonul de Formula 1 din 1954, dar capacitatea sa minusculă de 2,0 litri a însemnat că s-a străduit să țină pasul cu competiția.
Publicitate – Articolul continuă mai jos

Vanwall a îmbunătățit constant proiectarea motorului său în următorii ani, crescându-și treptat capacitatea și fiabilitatea până când a devenit o unitate competitivă de 270 CP de 2,5 litri. Acesta a fost încă la putere împotriva aprecierilor Ferrari 246 cu motor V6 sau al Maseratii 250F alimentat cu șase, dar șasiul superior al Vanwall a ajutat la asigurarea victoriei.
6

Respectabilul drum al cursei a fost opera lui Colin Chapman, care a proiectat suspensia și șasiul Vanwall – și, în cele din urmă, a continuat să găsească mașini de lotus. Spre deosebire de majoritatea concurenților săi contemporani, Vanwall a aruncat, de asemenea, configurația obișnuită a frânei de tambur pentru un set de discuri proiectate în casă, care a ajutat la mușchi să-și frâneze Ferraris.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *