„Oamenii au ales că Mercedes, BMW și Audi nu mai sunt mărci de mașini din top-10”

care caută cel mai bun telefon, laptop, casă, vacanță sau alt produs esențial de consum în 2021? Apoi luați -l de la mine, cu atât este mult mai scump, cu atât este mai bine și mult mai satisfăcător, probabil că este. Desigur, nu pot exista garanții,
Însă ghidul general este că cu cât plătești mult mai mult, cu atât este mai mare calitatea produsului cu care ajungeți.
Publicitate – Articol scurt continuă mai jos

Dar acest lucru nu mai este cazul cu mașini noi. cine spune? Nu suspecții tipici – profesioniști de testare rutieră, organizații de consum sau judecători, jurați și călăi ca mine, care stau pe unul sau mai mult din panouri pentru numeroasele programe de premii auto din întreaga lume. Nu, sunt consumatorii din lumea reală mult mai esențială-cumpărătorii și proprietarii care își pun mâinile în buzunare în showroom-uri și trăiesc cu mașinile rezultate-care spun acest lucru. Și o spun acum, astăzi, tare și clară, prin cele mai noi două sondaje ale noastre de șofer.

„Puterea șoferului este un ghid extrem de esențial pentru cumpărătorii de mașini noi”

Ambele ilustrează perfect punctul că mașinile mai mici până la prețuri medii sunt, în principal, mai bune decât concurenții lor mult mai scumpi-dintre care prea numeroase nu răspund dorințelor și nevoilor consumatorilor.
Producătorii tradiționali, de frunte (dar nu mai mult, poate) din Germania și Marea Britanie – capitalele auto premium ale lumii – nu aruncați o privire printre primele 10 mașini noi care dețin în 2021. În schimb, Modest Kia și Skoda (Cu două intrări pe bucată), Hyundai, Mazda, Toyota, Vauxhall, mult mai mult Volvo și un scaun din ce în ce mai legitim.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *